Ta chansen att bryta ditt mönster med det klassiska spelet Bingo

Vi har alla hört talas om spelet Bingo, oftast i samband med att de äldre människorna spelar detta på deras spelkvällar. Men många underskattar det rena underhållningsvärdet som Bingo faktiskt ger dig och att det är uppbyggt på ett sätt så att alla kan följa med under spelets gång.

Det fina med detta spelet är att det är uppbyggt på ett sätt så att du alltid spelar tillsammans med andra, oftast i en bingohall eller på internet. I denna artikeln så kommer vi gå igenom hur du spelar på bingo så att även du kan njuta av fina spelkvällar på casino, utan att sitta och klia dig i huvudet när alla andra verkar fatta vad som händer.

Hur spelar jag Bingo?

Att spela Bingo är väldigt enkelt och kommer inte krävas mycket av din hjärnkapacitet när du spelar. Det första du kommer få när du ska spela på Bingo är en spelbricka och möjligtvis en markör eller chip av något slag. Din spelbricka kommer bestå av 25 slumpmässiga nummer och bokstäver. Dessa kommer läsas upp av antingen en spelare ni bestämmer (om ni är ett kompisgäng som spelar så bestämmer ni själva vem som läser upp numren) eller en förutbestämd uppläsare där den sistnämnde är vanligt förekommande när det är mer planerat och oftast då i en bingohall. När du väl satt dig ner i gott sällskap så kommer denna spelaren att slumpmässigt ta upp ett nummer ur antingen en rullare (en stor boll som du spinner på) eller drar en nummerlapp ur en hatt (vanligt när man spelar med sitt kompisgäng för skojsskull). Ett nummer kommer läsas upp tillsammans med en bokstav, till exempel B-54. Då kollar du först i din B-kolumn och följer den systematiskt för att se om du har nummer 54 på den raden.

bingovinst

Detta kommer fortsätta fram till att någon av spelarna gapar ut ”BINGO”. Detta händer då en av spelarna har fått fem i rad på antingen den horisontala, vertikala eller diagonala raden. Då avslutas spelet och denna personens spelbricka kommer kontrolleras så att man inte fuskat eller satt ut fel nummer. När detta händer så tömmer alla spelare sina spelbrickor och nästa omgång kommer starta inom kort. Oftast spelar man ett fastställt antal rundor så att alla har chansen att vinna oavsett om man förlorat den första omgången.

Vad spelar man om i Bingo?

Detta är helt upp till varje sällskap att sätta. Det finns de bingohallarna som du köper dig in i, oftast så lågt som 20 kr, och de som sätter större avgifter för att vara med medan priset kan vara en lyxkryssning för två. Ibland spelar man även bara för att ha kul i ett sällskap och man väljer då att inte spela för någonting förutom äran.

Bestäm dig på förhand vilka Bingoturneringar du vill medverka i

När det kommer till att spela, oavsett vilken form, så måste man alltid ta sig tid för att bestämma vilken typ av spel man vill sätta sig in i. Vill man spela för en liten summa pengar, en spaupplevelse eller bara för att ha kul? Detta kommer reglera hur mycket pengar du är villig att spendera för att vara med och du ska alltid ta i beaktning att de pengarna du går in med är förlorade. Så se till att aldrig spela för pengar du inte har och om du vill spela så finns det sällskap som spelar för att ha roligt, utan vinster och är helt kostnadsfritt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *