Du behöver inte röra dig långt för att spela Bingo

Det har länge ansetts som en väldigt trevlig tillställning att boka in en bingokväll med sina närmaste vänner. Om man ska vara värd på en sådan tillställning så vill man självklart att alla ska känna att man har det väldigt trevligt. Detta gör att man måste planera väldigt väl och se till att ha tänkt på varje problem som kan uppkomma. I denna artikeln kommer vi försöka guida er så att de problemen som uppstår blir väldigt hanterbara och kvällen blir perfekt.

Se till att ha riktiga spelbrickor

Om du har tänkt att ha en bingokväll hemma så finns det mängder med olika spelbrickor man kan ta hem över internet. Traditionella spelbrickor i bingo har 24 olika nummer med en ruta som är ansedd som ”oupptagen”, denna hjälper spelaren att kombinera sina olika siffror. På toppen av dessa spelbrickor så finns det vanligtvis bokstäver. Det är dessa som hjälper en att koordinera var du ska sätta din prick när den ropas ut.

När du har införskaffat dessa spelbrickor så måste du se till att du har något att blanda nummer och bokstäver i. Du kan ta vanliga saker som en hatt och blanda i, men även avancerade saker som en rotator.

Kyl drickan och ha tilltugg redo

När det kommer till själva upplevelsen när man spelar bingo så är det välkommet om värden kan erbjuda kyld dricka och tilltugg under spelets gång. Även om detta inte är nödvändigt så är det alltid ett välkommet tilltag oavsett och adderar till att sätta känslan på kvällen. Du kan även se till att ha lugnande musik i bakgrunden, men självklart kan detta vara problematiskt då man måste försöka hitta musik som passar alla och inte bara din egen favoritartist. Du kan på förhand fråga om spelarna har önskemusik och göra en spellista från svaren du får in.

Sätt regler och alternativ insats

När du väl bestämt dig att ha en bingokväll hemma så är det viktigt att ni sätter regler innan alla kommer. Ska det vara en insats? Ska den vara stor eller liten? Om det här är första gången ni spelar så kan det vara bra att kika på en spelguide först så att alla är på det klara med hur spelet går till. Efter att allt det är etablerat så ska man också se till att utse en spelare som agerar som ”dragare” under spelets gång. Denna personen har som uppgift att dra lapparna ur hatten (om ni väljer att ha det) och läser dessa högt. På detta sätt blir det inget missförstånd om vem som ska göra vad under spelet och ingen kommer kunna anklaga någon för fusk.

Be om feedback och planera nästkommande bingokväll

Efter kvällens spelomgång kommit till sin ända så är det dags att samla in synpunkter på vad som kan förbättras. Någon kanske tyckte att tempot gick lite för fort eller att det inte fanns tillräckligt med kolsyrad dryck. Dessa synpunkter ska du ta åt dig och försöka införa nästa gång du bestämmer dig för att ha en bingokväll.

När du lyssnat in feedbacken så är det rekommenderat att sätta ett datum för nästa bingokväll. Genom att ge förslag på detta så kommer du visa att du gillade att ha dem som gäster och att detta ska vara något kontinuerligt. Det i sin tur kommer göra att gästerna kommer gå ifrån din bingokväll med en bra magkänsla och förhoppningsvis se framemot nästkommande tillställning, oavsett hur det gick under kvällens bingo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *